Model Boat Mayhem

Technical, Techniques, Hints, and Tips => BRUSHLESS Motors and Speed Controllers => Topic started by: baloo on March 11, 2014, 07:53:39 PM

Title: noises and bleeping
Post by: baloo on March 11, 2014, 07:53:39 PM
Hi I have just done a deal/swap for a boat now the problem I have is I know nothing about brushles motors or  brushless esc, i fitted 2 new ezerun  brushless motors and 2 new hobby king 100amp brushless esc and programmed both motors the same, now the port and starboard motors worked fine with my spectrum system, now my friend has connected his planet system up and the starboard motor is making noises and bleeping can anyone tell me why or help me out plz

Martin   
Title: Re: noises and bleeping
Post by: Steven.T on March 11, 2014, 07:56:51 PM
Is the trim on the Tx set correctly to neutral? Sometimes if the trim is just a bit off, the motor can recieve a bit of voltage, enough to make it twitch a bit but not actually turn?


Try turning the Tx and boat on, set the throttle lever to neutral, and slowly adjust the trim see if it makes a difference either way.


Steven
Title: Re: noises and bleeping
Post by: baloo on March 11, 2014, 07:58:49 PM
Thank you I will pass this information on

Martin
Title: Re: noises and bleeping
Post by: Steven.T on March 11, 2014, 08:02:05 PM
It may not work but I had a similar problem with my Crash tender, did the trick for me, got to be worth a try!
Title: Re: noises and bleeping
Post by: Rottweiler on March 11, 2014, 08:51:59 PM
 
Thanks for you replies!
Nearly sorted ! both motors now running! it was a poor battery connection! one further problem,I now have one motor running in reverse and one forward,which wires do I change to correct this please?
Mick F
Title: Re: noises and bleeping
Post by: sparkey on March 11, 2014, 09:03:16 PM
 :-)) Out of the 3 wires swop 2 does not matter which,Ray. :-))