Model Boat Mayhem - Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Typing in the box.  (Read 1616 times)

Bryan Young

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6,894
  • Location: Whitley Bay
Typing in the box.
« on: July 14, 2009, 06:43:26 PM »

As I mentioned at the end of the last posting in "Nautical.....etc", since I downloaded IE8 everything I write beyond the box limits comes out somewhat transposed and becomes gobbledygook. Have I done something wrong? Is it possible to increase the size of the writing window (box)? In addition, all my "drives" have been renamed (apart from "C") which is causing both problems and anger.
I did a System Restore but all I got was an inability to access the Internet. The screen kept reverting to the screen with all the Icons on.
Am I now limited to a posting with only a dozen or so lines ? Something wrong somewhere!  BY.
Logged
Notes from a simple seaman

malcolmfrary

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5,551
  • Location: Blackpool, Lancs, UK
Re: Typing in the box.
« Reply #1 on: July 14, 2009, 06:58:53 PM »

Bit of a bodge to work around the problem, but five minutes downloading and installing Google Chrome, and just using it to access sites like this will probably do the trick.  You get to keep IE, and if you tell the goggle thing not to be the default, no problems.














If this shows up, I have written out of the  box, as the previous lines have scrolled up and away.
Logged
"With the right tool, you can break anything" - Garfield

catengineman

  • Guest
Re: Typing in the box.
« Reply #2 on: July 14, 2009, 07:33:23 PM »

IE8 has compatibility mode (look in the tools drop down and select that which should cure your small annoyance

R, :-))
Logged

Colin Bishop

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 10,231
  • Location: SW Surrey, UK
Re: Typing in the box.
« Reply #3 on: July 14, 2009, 07:41:02 PM »

Unfortunately it doesn't!

Colin
Logged

Bryan Young

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6,894
  • Location: Whitley Bay
Re: Typing in the box.
« Reply #4 on: July 14, 2009, 07:56:08 PM »

So it isn't just me thats having "problems"?  That makes me feel a bit better. Not a lot, but better.
So I suppose that until some boffin comes up with an answer I will be posting in paragraphs rather than in chapters?
So be it. BY.
Logged
Notes from a simple seaman

Martin [Admin]

  • Administrator
  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18,987
  • Location: Peterborough, UK
    • Model Boat Mayhem
Re: Typing in the box.
« Reply #5 on: July 14, 2009, 08:15:54 PM »


 I've unloaded IE8 off all the PC's I use.     :((
Logged
"This is my firm opinion, but what do I know?!"    -   Mayhem FaceBook Group!

Colin Bishop

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 10,231
  • Location: SW Surrey, UK
Re: Typing in the box.
« Reply #6 on: July 14, 2009, 08:28:49 PM »

I have not tried it on Mayhem yet but I've just downloaded Chrome and it seems to have solved the problem i was having in posting articles on the Model Boats site under IE8. Bit more checking to do yet though.

Thanks for the suggestion Malcolm - much appreciated.

Colin
Logged

Bryan Young

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6,894
  • Location: Whitley Bay
Re: Typing in the box.
« Reply #7 on: July 14, 2009, 10:54:41 PM »

How do you unload the blessed thing? I (in my ignorance) thought I was getting an upgrade...not a downgrade that is giving me so much grief. If this is the best that Microsoft can come up with then they deserve to go down the proverbial tubes. It all seems to make a complete nonsense of having a pretty powerful machine that is made to appear very "ordinary" by putting in a so-called "upgrade". BY.
Logged
Notes from a simple seaman

The long Build

  • Guest
Re: Typing in the box.
« Reply #8 on: July 14, 2009, 11:05:53 PM »

go to your start button (should be bottom left)


Select control panel

click on add/remove programs

after a few seconds / minutes you should be presented with a list , on this list should be Window explorer 8 , click unistall

Might be wise before you do this to have a copy if ie7 or what ever replacement program on your computer ready to load.


I have just finished reloading IE7   as Ie8 was ok but a pain in places..

Larry
 

Thanks Paul , Blonde Moment    Yes I meant Left...
Logged

DARLEK1

  • Guest
Re: Typing in the box.
« Reply #9 on: July 14, 2009, 11:17:32 PM »

Start button bottom right Larry?
 All the PC 's I have had it has been on the bottom left mate!

 IE 8 sucks, Paul... >>:-(
Logged

garston1

  • Guest
Re: Typing in the box.
« Reply #10 on: July 14, 2009, 11:56:38 PM »

No Larry was right, bottom left.
Logged

The long Build

  • Guest
Re: Typing in the box.
« Reply #11 on: July 15, 2009, 12:07:03 AM »

No Larry was right, bottom left.

Hi as i was still able to I amended my post so as not to be confusing  I did put right first.  However saying that I am sure that you are actually able to have the settings on the right if you want to , but thats another story.
Logged

Ghost in the shell

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2,707
  • Go Nuclear! you'll love it
Re: Typing in the box.
« Reply #12 on: July 15, 2009, 11:27:05 AM »

i have also noticed that on some occasions, I can out type the curser! then have to stop and wait foe each letter to appear, one second at a time.  typing up a 180character response taking around 3 minutes to type up AFTER I have actually STOPPED tapping the keys.

doesn't do it all the time
Logged
"xxxxx" the tree huggers, GO NUCLEAR
Pages: [1]   Go Up