Model Boat Mayhem - Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: connecting two rudders  (Read 1344 times)

pk1

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 32
  • Location: wirral
connecting two rudders
« on: October 06, 2009, 11:22:30 PM »

Hi, Ive just bought a boat and it has two motors and two rudders, the rudders weren't working, how do i connect them together to work with the servo,
Paul
Logged

Peter Fitness

  • Global Moderator
  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6,826
  • Location: Wyrallah, near Lismore NSW Australia
Re: connecting two rudders
« Reply #1 on: October 06, 2009, 11:59:57 PM »

Paul, this is how I usually connect 2 rudders to a servo. This set up is in my Armidale class patrol boat, currently under construction. Hope this helps.

Peter.
Logged

Dreadstar

  • Guest
Re: connecting two rudders
« Reply #2 on: October 07, 2009, 12:01:34 AM »

Here's how my two rudders are connected,if it's any help.

Logged

HS93 (RIP)

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2,949
  • I cannot spell , tough
  • Location: Rainhill UK
Re: connecting two rudders
« Reply #3 on: October 07, 2009, 12:16:08 AM »

I use this method.

Peter
Logged

DickyD

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 9,497
  • www.srcmbc.org.uk
  • Location: Southampton UK
    • SRCMBC
Re: connecting two rudders
« Reply #4 on: October 07, 2009, 08:37:05 AM »

Like this.

Logged
Richard Solent Radio Controlled Model Boat Club http://www.srcmbc.org.uk

pk1

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 32
  • Location: wirral
Re: connecting two rudders
« Reply #5 on: October 07, 2009, 06:13:59 PM »

Thanks for all the info, ill give it a try later
Paul
Logged
Pages: [1]   Go Up