Model Boat Mayhem

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: noises and bleeping  (Read 1106 times)

baloo

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 934
  • I`M YOUR FRIENDLY TRUCKER
  • Location: Grantham,lincs
noises and bleeping
« on: March 11, 2014, 07:53:39 PM »

Hi I have just done a deal/swap for a boat now the problem I have is I know nothing about brushles motors or  brushless esc, i fitted 2 new ezerun  brushless motors and 2 new hobby king 100amp brushless esc and programmed both motors the same, now the port and starboard motors worked fine with my spectrum system, now my friend has connected his planet system up and the starboard motor is making noises and bleeping can anyone tell me why or help me out plz

Martin   
Logged

Steven.T

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 153
  • Location: Stockton-On-Tees
Re: noises and bleeping
« Reply #1 on: March 11, 2014, 07:56:51 PM »

Is the trim on the Tx set correctly to neutral? Sometimes if the trim is just a bit off, the motor can recieve a bit of voltage, enough to make it twitch a bit but not actually turn?


Try turning the Tx and boat on, set the throttle lever to neutral, and slowly adjust the trim see if it makes a difference either way.


Steven
Logged

baloo

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 934
  • I`M YOUR FRIENDLY TRUCKER
  • Location: Grantham,lincs
Re: noises and bleeping
« Reply #2 on: March 11, 2014, 07:58:49 PM »

Thank you I will pass this information on

Martin
Logged

Steven.T

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 153
  • Location: Stockton-On-Tees
Re: noises and bleeping
« Reply #3 on: March 11, 2014, 08:02:05 PM »

It may not work but I had a similar problem with my Crash tender, did the trick for me, got to be worth a try!
Logged

Rottweiler

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2,172
  • Location: Carharrack Cornwall
Re: noises and bleeping
« Reply #4 on: March 11, 2014, 08:51:59 PM »

 
Thanks for you replies!
Nearly sorted ! both motors now running! it was a poor battery connection! one further problem,I now have one motor running in reverse and one forward,which wires do I change to correct this please?
Mick F
Logged

sparkey

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1,228
  • I think I am as mad as I think I am then I am mad
  • Location: wandsworth
Re: noises and bleeping
« Reply #5 on: March 11, 2014, 09:03:16 PM »

 :-)) Out of the 3 wires swop 2 does not matter which,Ray. :-)) 
Logged
My boats are all wood like my head fluctuat nec mergitur
Pages: [1]   Go Up