Model Boat Mayhem - Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: "Gold" Anchor Cable ??????  (Read 1149 times)

peter61_uk

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 208
  • Permanently Bewildered
  • Location: Farnborough, UK
"Gold" Anchor Cable ??????
« on: March 20, 2014, 10:31:58 PM »

I was about to start putting together the Anchor Windlass and pulled all the bits together and..... for reasons best know to the kit maker the Anchor Cable is "Gold" (or at least Gilt)........ Maybe it's a Spanish thing ???? .............. Now I have to admit that I've never been on a tug. But, I've spent most of my working life either on, maintaining or purchasing equipment for commercial and military ships......... and I have never once seen a "Gold" Anchor Cable......... Maybe the Sultan of Brunei or The king of Saudi Arabia has them on their yacht.......... But surely not on a Tug ???? ............ Anyway, I soaked it in bleach for an hour or two and all the gilt came off........ and now it's black. Job done. :-)) ....... Or have I made a big mistake ???? ........... Do tugs have "Gold" Anchor Cables ??? {:-{
Logged
Cheers
Peter

Shipmate60

  • Global Moderator
  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5,257
  • You bark - I will bite!!!
  • Location: Fareham
Re: "Gold" Anchor Cable ??????
« Reply #1 on: March 21, 2014, 12:33:21 AM »

Nope, just old rusty ones.


Bob
Logged
Officially a GOG.
Pages: [1]   Go Up