Model Boat Mayhem - Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: JJC Electronic Sound Modual  (Read 925 times)

Dave Cook

  • Cookie
  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 197
  • Keep on Rockin
  • Location: Lancashire
JJC Electronic Sound Modual
« on: July 15, 2015, 12:41:51 PM »

Hi All , A friend of mine as bought a brand new JJC Electronics sound slave card off Flee Bay . How ever once we read the instructions it was clear that a JJC Electronics Master Unit was required to run the slave card . JJC are no longer tradeing so thats not possible . I have since heard that the Master Unit was just a amplifier that could take up to 3 slave cards . Does anyone know of these sound units and of a amp that would do the job and how to wire it up .
The full name on the slave card is V8 Turbo slave card ( sounds amazing) it as a 3.5mm jack socket for out put and a lead for the receiver.
Best Regards Dave  :-))
Logged

Umi_Ryuzuki

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1,121
  • Location: PDX, OR USA
    • Models and Miniatures
Re: JJC Electronic Sound Modual
« Reply #1 on: July 15, 2015, 06:22:07 PM »

See if you can use some jumper cables to connect the module to some amplified computer speakers.
If that works, you may be able to find a small amp module on Maplins, or maybe
just pull the board from a set of computer speakers and use that.


 :-)

Stan

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2,155
  • Location: Leeds
Re: JJC Electronic Sound Modual
« Reply #2 on: July 15, 2015, 08:45:28 PM »

HI Dave first of all a pm sent to you. The master unit was it self a sound unit with a built in amp other slave units could be plugged in to it via a cable. The sounds from the slave all came back to the master unit. JJC made a master amplifier for slave units I have two of these and they are very poor to say the least.  The power for the slave units was taken from the master unit via a cable  if you check you will see on the slave only a rx cable. give me a call and will explain in more detail.

Stan
Logged

timgarrod

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 283
  • Location: derby
    • Alvaston Pirates Model Boat Club
Re: JJC Electronic Sound Modual
« Reply #3 on: July 15, 2015, 09:14:42 PM »

Hi, I friend of mine asked me the same question on the weekend, as has two slave unit like above.

Thanks.
Logged
Pages: [1]   Go Up