Model Boat Mayhem - Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Imax B6AC-v2 Battery charger Error  (Read 1158 times)

jaymac

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1,244
  • Location: Somerset
Imax B6AC-v2 Battery charger Error
« on: May 27, 2017, 10:09:02 AM »

After finishing charging one Batt   the next one threw up a ''Connection error check main port'' tried another batt and the same error all the reading prior   to  pushing the start button are normal except battery resistance says no battery found? these are  batts that are regularly used  charged/discharged anyone any suggestions please
Logged

Stavros

  • Guest
Re: Imax B6AC-v2 Battery charger Error
« Reply #1 on: May 27, 2017, 12:25:58 PM »

Either increase the charging current or decrease it mine does the same


Dave
Logged

jaymac

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1,244
  • Location: Somerset
Re: Imax B6AC-v2 Battery charger Error
« Reply #2 on: May 27, 2017, 04:16:48 PM »

Thanks Dave but not work for me
Jay
Logged

timgarrod

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 283
  • Location: derby
    • Alvaston Pirates Model Boat Club
Re: Imax B6AC-v2 Battery charger Error
« Reply #3 on: May 27, 2017, 05:01:02 PM »

mine did this, found that one of the plugs had become unsolder to the board. resolder it and its been fine since.
Logged

jaymac

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1,244
  • Location: Somerset
Re: Imax B6AC-v2 Battery charger Error
« Reply #4 on: May 27, 2017, 07:13:56 PM »

Thanks  that is what I am worried about may have to bite the bullet and a have a shufti. Puzzling thing is  on battery testing it  shows it ok  but on battery resistance it says no battery found
Logged

jaymac

  • Full Mayhemer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1,244
  • Location: Somerset
Re: Imax B6AC-v2 Battery charger Error
« Reply #5 on: May 28, 2017, 12:39:05 PM »

Yippee Sorted :-))  twas the Deans connector  the lead was snapped off under the heat shrink should have checked that lead first  but having all the Readings threw me .Of course they come via the balancing plug silly me. should've remembered the old adage  'When up to your Ass in alligators first drain the swamp''
Thanks to all for their input
Jay
Logged
Pages: [1]   Go Up